Malware Support Menu

Malware-ondersteuning

Wat is een zoekopdracht op het donkere web?

Elk jaar worden miljarden inloggegevens vrijgegeven en gestolen van enkele van 's werelds grootste websites. PCProtect biedt zijn Data Breach Search aan waarmee u kunt zien of uw e-mail is gecompromitteerd.

Met Data Breach Search kunt u controleren of een e-mailadres is getroffen door bekende datalekken. Sommige grote websites zijn in het verleden gehackt, zoals LinkedIn en MySpace.

Soms bevatten de gelekte gegevens volledig blootgestelde wachtwoorden. Deze gegevens kunnen waardevol zijn voor hackers en cybercriminelen, aangezien internetgebruikers vaak dezelfde wachtwoorden gebruiken voor meerdere websites en accounts. Zodra de informatie is gelekt, is er geen manier om deze te verwijderen.

• Wat is zoeken naar datalekken?
  • Hoe gebruik ik Zoeken naar gegevenslekken?
  • Waarom is het zoeken naar gegevenslekken belangrijk?
  • Tips om beschermd te blijven
  • Hoe gebruik ik Data Breach Search?

Volg deze instructies om PCProtect's Data Breach Search te gebruiken:

• Klik hier
    • Voer het e-mailadres in dat u wilt gebruiken

• Klik op Controleren op inbreuken

We zullen u dan laten weten of er een inbreuk op uw e-mailadres is gepleegd.

Waarom is Dark Web Search belangrijk?

Wanneer er een inbreuk plaatsvindt, kan elke gebruiker op die lijst die informatie heeft blootgelegd, worden blootgesteld aan financieel verlies of identiteitsdiefstal. Als u merkt dat uw e-mailadres gekoppeld is aan een inbreuk, moet u onmiddellijk uw wachtwoord op die website gaan wijzigen, en mogelijk ook op andere websites waar u hetzelfde wachtwoord hebt gebruikt.

Tips om beschermd te blijven!

Een van de beste dingen die u kunt doen om online beschermd te blijven, is door een wachtwoordbeheerder te gebruiken en unieke wachtwoorden te genereren voor elk account dat u online aanmaakt. Op die manier kan een hacker, als een wachtwoord wordt gelekt, dat wachtwoord niet gebruiken om toegang te krijgen tot andere accounts. PCProtect biedt hun wachtwoordbeheerder Password Vault aan, die een willekeurige wachtwoordgenerator bevat en een veilige plek om al je wachtwoorden op te slaan om je online beschermd te houden.

Aan de slag met Password Vault? Klik hier